Προσοχή Καταναλωτές: Ο Ιατρικός Τουρισμός για μεταμοσχεύσεις μαλλιών μπορεί να έχει δαπανηρές συνέπειες - DHI Thessaloniki
Νέα & Άρθρα

Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για την τριχόπτωση και τις μεθόδους θεραπείας. Μάθετε όλες τις τελευταίες επιτυχίες της DHI Medical Group στην αποκατάσταση μαλλιών.

Προσοχή Καταναλωτές: Ο Ιατρικός Τουρισμός για μεταμοσχεύσεις μαλλιών μπορεί να έχει δαπανηρές συνέπειες

Προσοχή στους απατεώνες… λέει με Ανακοίνωση της η Παγκόσμια Κοινότητα για την αποκατάσταση της τριχόπτωσης στο πρόσφατο συνέδριο στο Las Vegas!!

Αυτό που ΜΟΝΟ η DHI κάνει εδώ και 45 χρόνια, έρχεται να ασπαστεί πλέον και ο διεθνής οργανισμός ISHRS, ότι δηλαδή η επέμβαση πρέπει να πραγματοποιείτε μόνο από πιστοποιημένους ιατρούς και όχι νοσηλεύτριες ή βοηθούς ιατρών!

Η DHI είναι ο μοναδικός οργανισμός παγκόσμιος που πραγματοποιεί ΟΛΑ τα περιστατικά μόνο με Ιατρούς οι οποίοι φυσικά έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την μοναδική Ακαδημία εκπαίδευσης για την μεταμόσχευση μαλλιών, την London Hair Restoration Academy.

Άραγε στην Ελλάδα πόσοι ακλουθούν αυτόν τον κανόνα….

 

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

 


 

Η Διεθνής Εταιρία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών προειδοποιεί για τεχνικούς οι οποίοι εκτελούν μεταμοσχεύσεις μαλλιών στη μαύρη αγορά.

ΓΕΝΕΥΗ, IL.  18 Μαΐου 2016. Ενώ ο ιατρικός τουρισμός για την αισθητική χειρουργική έχει μια αυξανόμενη τάση, το δέλεαρ των γραφικών τοπίων και των λιγότερο δαπανηρών χειρουργικών επεμβάσεων μπορεί να αποδειχθεί μονόδρομος σε ανεπιτυχείς και μη ασφαλείς επεμβάσεις όταν γίνεται παράνομα από τεχνικούς και όχι από εκπαιδευμένους και καταρτισμένους γιατρούς.

Αναμεταδίδοντας την ειδοποίηση του 2014 προς τους καταναλωτές από την Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS) σχετικά με την αυξανόμενη τάση των τεχνικών που εκτελούν χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης μαλλιών και τις σοβαρές συνέπειες που ενέχει αυτή η πρακτική για τους ασθενείς, η ISHRS προτρέπει τους καταναλωτές που σκέφτονται να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα για χειρουργική αποκατάσταση των μαλλιών τους, να εξετάζουν σε βάθος τον γιατρό αποκατάστασης μαλλιών τους και την ιατρική μονάδα εν μέσω των αυξανόμενων καταγγελιών από ασθενείς που έλαβαν κακής ποιότητας μεταμοσχεύσεις μαλλιών από τους τεχνικούς στο εξωτερικό, και δεν συνειδητοποιούν ότι αυτή η πρακτική είναι παράνομη.

«Κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται ότι ακόμα και μια μικρή πλαστική χειρουργική δεν είναι χειρουργική επέμβαση, καθώς πρέπει να λαμβάνονται συνεχώς ιατρικές αποφάσεις και η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται στον ασθενή θα πρέπει να παρακολουθείται, και σε ορισμένες περιπτώσεις να ρυθμίζεται», δήλωσε ο Sharon A. Keene, MD, FISHRS (Tucson, Αριζόνα), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ISHRS. "Έχουμε διαπιστώσει ότι ορισμένοι ασθενείς που αναζητούν τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών στο εξωτερικό δελεάζονται από τα διαπιστευτήρια ενός γιατρού, αλλά στη συνέχεια η πραγματική χειρουργική επέμβαση εκτελείται από έναν τεχνικό ο οποίος δεν έχει άδεια για να εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση. Αυτή είναι μια επικίνδυνη πρακτική που θέτει τους ασθενείς σε σοβαρό κίνδυνο. "

Στην Τουρκία, για παράδειγμα, το Υπουργείο Υγείας έθεσε περιορισμούς σχετικά με τη πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων εκτός νοσοκομείων καθιστώντας τα νοσοκομεία το μόνο μέρος όπου οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών μπορούν να εκτελεστούν νόμιμα. Αυτοί οι περιορισμοί οδήγησαν στην αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων στη μαύρη αγορά, με τους τεχνικούς να πραγματοποιούν παράνομα μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή κλινικές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων και να προσελκύσει ασθενείς από άλλες χώρες που αναζητούν μεταμόσχευση μαλλιών, μετατρέποντας τη Τουρκία σε ένα ιατρικό τουριστικό hotspot. Στην πραγματικότητα, η TURSAB (μια επιτροπή που εργάζεται με το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας) αναφέρει ότι τα έσοδα της Τουρκίας από τον τουρισμό υγείας το 2015 ξεπέρασαν 4,5 δισεκατομμύρια $ (USD).
Παρά το γεγονός ότι πολλές φορές προσφέρεται χαμηλότερη τιμή για παράνομες μεταμοσχεύσεις μαλλιών από τεχνικούς, μπορεί η τιμή αυτή να γίνει υψηλότερη, εξαιτίας της λανθασμένης διάγνωσης που αφορά τις διαταραχές της τρίχας και των σχετικών συστημικών ασθενειών, καθώς και λόγω των περιττών ή απερίσκεπτων χειρουργικών επεμβάσεων, βάζοντας τούς ασθενείς σε κίνδυνο. Η ISHRS πιστεύει ακράδαντα ότι αυτοί οι παράγοντες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και το τελικό αποτέλεσμα.

"Οι κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών στην μαύρη αγορά της Τουρκίας επιθυμούν να προσελκύσουν ιατρικούς τουρίστες που δεν γνωρίζουν αυτή την ραγδαία εξελισσόμενη πρακτική και προσελκύονται από το χαμηλό κόστος χειρουργικής - ιδιαίτερα τους ασθενείς από τις αραβικές χώρες που δεν ερευνούν αυτές τις πρακτικές», δήλωσε ο Tayfun Oguzoglu, MD , (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία), μέλος της ISHRS. «Οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν ακραία μέτρα προφύλαξης και να ερευνούν σε βάθος αν ο χειρούργος αποκατάστασης μαλλιών τους είναι στην πραγματικότητα ένας έμπειρος γιατρός και ότι όλες οι πτυχές της χειρουργικής επέμβασης, από την αρχή μέχρι το τέλος, διεξάγονται από το γιατρό και όχι από ένα ψεύτικο γιατρό. Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Τουρκία. Θα μεγαλώσει και θα μολύνει την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ. Υπάρχουν αναφορές για κλινικές στη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο στο οποίο παράνομες τούρκικες ομάδες τεχνικών εκτελούν χειρουργικές επεμβάσεις με άδειες τούρκων γιατρών. "
Η χειρουργική αποκατάσταση μαλλιών κατέχει το πιο υψηλό ποσοστό όλων των εποχών, με την ISHRS να αναφέρει ότι το 2015 καταγράφηκαν 397.048 χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης μαλλιών που έγιναν το 2014 - ένα άλμα της τάξης του 76% από το 2006. Τα μεγαλύτερα κέρδη αναφέρθηκαν στη Μέση Ανατολή, Μεξικό / Κεντρική και Νότια Αμερική και την Ασία.
Για να βοηθήσει τους ασθενείς να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης των μαλλιών τους, η ISHRS συμβουλεύει τους πιθανούς ασθενείς να θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα, όσον αφορά το κόστος, τους κινδύνους και τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη και σχεδιασμό:

1. Ποιος θα πραγματοποιήσει τη διάγνωση για το πρόβλημα των μαλλιών μου και θα μου προτείνει μια θεραπεία; Τι είδους εκπαίδευση, κατάρτιση, άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και εμπειρία διαθέτει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;
2. Ποιοι θα συμμετέχουν στην εκτέλεση του χειρουργείου μου, τι ρόλο θα παίζουν, και τι είδους εκπαίδευση, κατάρτιση, άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και εμπειρία διαθέτουν αυτοί που θα πραγματοποιήσουν τη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης των μαλλιών μου;
3. Θα υπάρχει κάποιος που δεν έχει άδεια από το κράτος ο οποίος θα κάνει τομές ή θα εξάγει μοσχεύματα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής μου επέμβασης; Αν ναι, παρακαλώ να μου υποδείξετε αυτό το άτομο, να μου εξηγήσετε το συγκεκριμένο ρόλο του και να μου πείτε γιατί είναι νομικά καλυμμένος ώστε να το πραγματοποιήσει.
4. Έχουν συνάψει όλοι όσοι ασχολούνται με τη χειρουργική μου επέμβαση ασφάλιση αστικής ευθύνης;

Όταν πραγματοποιείται από τον κατάλληλο γιατρό, η σημερινή χειρουργική αποκατάσταση μαλλιών, δημιουργεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα φυσικό αποτέλεσμα, μόνιμα αποτελέσματα που είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απώλεια μαλλιών και τη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών, ή για να βρείτε ένα γιατρό μέλος της ISHRS ανά πολιτεία ή χώρα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ISHRS  www.ishrs.org.

Σχετικά με την ISHRS
Η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS) είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός ιατρικός σύλλογος και μια ηγετική αρχή για τη θεραπεία της τριχόπτωσης και αποκατάστασης των μαλλιών με περισσότερα από 1.200 μέλη σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πάνω απ 'όλα, η ISHRS έχει ως στόχο την επίτευξη της αριστείας όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα των ασθενών, προωθώντας υψηλότερα πρότυπα στην ιατρική πρακτική, την ιατρική δεοντολογία, και την έρευνα στον τομέα της ιατρικής αποκατάστασης των μαλλιών. Η ISHRS παρέχει επίσης συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση για τους γιατρούς που ειδικεύονται στη μεταμόσχευση μαλλιών και έχει δεσμευτεί να παρέχει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με ιατρικές και χειρουργικές θεραπείες για τους καταναλωτές που πάσχουν από τριχόπτωση, και πιο συχνά από ανδρογενετική τύπου αλωπεκία και γυναικείου τύπου απώλειας μαλλιών. Ιδρύθηκε το 1993 ως η πρώτη διεθνής κοινότητα για την προώθηση της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας και της εκπαίδευσης των επαγγελματιών στον τομέα της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών. Για περισσότερες πληροφορίες και για να εντοπίσετε ένα γιατρό, επισκεφθείτε  www.ishrs.org.

Σχετικά με την Έρευνα
Διενεργήθηκε από σχετική έρευνα, Inc., του Σικάγο, IL, USA, το γραφείο απογραφής της ISHRS 2015 συλλέγει πληροφορίες που παρέχονται αποκλειστικά από συμμετέχοντες γιατρούς. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στην παρούσα έρευνα προέκυψαν από πραγματικά ιστορικά δεδομένα και δεν αποτελούν προβαλλόμενες πληροφορίες. Το περιθώριο σφάλματος για το δείγμα είναι συν ή μείον 4,9 τοις εκατό σε επίπεδο εμπιστοσύνης 95 τοις εκατό. Για μια πλήρη ανατύπωση της Έκθεσης του γραφείου απογραφής της ISHRS 2015 επισκεφθείτε τη σελίδα Στατιστικά Αποκατάστασης Μαλλιών  Hair Restoration Statistics.

# # #

Πηγή