DHI Academy

DHI Academy

Ακαδημία DHI

Η Μοναδική Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών παγκοσμίως!

Στον συγκεκριμένο κλάδο, το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν εκπαιδεύονται καταλλήλως.

Τα μαλλιά και γενικότερα τα προβλήματα στο τριχωτό του κεφαλιού αποτελούν ειδικότητα ή υπο-ειδικότητα σε σχολές του ιατρικού κλάδου, με αποτέλεσμα οι σπουδαστές-γιατροί να μην αποκτούν σωστή και μεθοδευμένη γνώση και εξάσκηση.

Συνήθως, όσοι από τους γιατρούς αναζητούν να μάθουν περισσότερα για την μεταμόσχευση μαλλιών, καταλήγουν σε μικρής διάρκειας σεμινάρια και στη συνέχεια θεωρούν ότι έχουν γνώση του αντικειμένου, με αποτέλεσμα να εξασκούν πρακτικές αποκατάστασης μαλλιών χωρίς πάντα να τις εφαρμόζουν σωστά. Πιο συγκεκριμένα, δοκιμάζουν τις μεθόδους σαν πρακτική εξάσκηση πάνω σε ασθενείς που δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται στα χέρια ενός ερασιτέχνη, μέχρι να μάθουν σωστά την τεχνική.

Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο δεν μαθαίνουν οι γιατροί τη σωστή ροή και πρακτική της διαδικασίας. Με μόλις λίγες ώρες εκπαίδευσης σε ένα μικρό σεμινάριο δεν παίρνουν τα σωστά θεμέλια για να αναπτύξουν με επιτυχία τις πρακτικές αποκατάστασης μαλλιών.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, το 2009 ιδρύσαμε την Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών DHI στο Λονδίνο. Από τότε, πάνω από 150 γιατροί και ιατρικό προσωπικό έχουν λάβει εκπαίδευση και πιστοποίηση, αριθμός που ολοένα και αυξάνεται.

 

Σωστή Εκπαίδευση – Η καρδιά της Καινοτομίας

Η Ακαδημία της DHI είναι παγκοσμίως το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο που ειδικεύεται στις μεθόδους και θεραπείες σχετικά με το τριχωτό του κεφαλιού.

Η διαδικασία εκπαίδευσης που παρέχουμε σε γιατρούς, νοσηλευτές και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με τον κλάδο, είναι πλήρως μελετημένη και μεθοδευμένη, με τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας (SOPs) και αυστηρά εκπαιδευτικά πρωτόκολλα.

Πολλά πανεπιστήμια του Ευρωπαϊκού δημοσίου καθώς και αρκετές αρχές υγείας, το ISO και λοιποί φορείς πιστοποίησης ποιότητας αναγνωρίζουν και χρησιμοποιούν τα εκπαιδευτικά πρωτόκολλα που αναπτύξαμε, γεγονός που μας καθιστά πολύ περήφανους.

Στόχος της Ακαδημίας DHI είναι να ιδρύσει το πρώτο Πανεπιστήμιο – Ιατρική Σχολή με αντικείμενο τη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση κάθε διαταραχής σχετική με το τριχωτό του κεφαλιού και γενικότερα των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουμε στη σωστή εκπαίδευση των γιατρών και όσων επαγγελματιών του ιατρικού κύκλου ασχολούνται με τον συγκεκριμένο κλάδο.

Academy Masters Meeting

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ό Academy Masters Meeting που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Παρασκευή 1η και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018.

Για μια ακόμη φορά, το παγκόσμιο συνέδριο του DHI Global Medical Group αποτέλεσε πόλο έλξης για κορυφαίους ακαδημαϊκούς, καταξιωμένους επιστήμονες, πλήθος ιατρών αλλά και συνεργάτες του Ομίλου από όλο τον κόσμο που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα νέα, καινοτόμα προγράμματα της DHI και παράλληλα, να συμμετέχουν ενεργά σε ένα διαδραστικό διήμερο αφιερωμένο στη Διάγνωση, Πρόγνωση, Πρόληψη και Θεραπεία της τριχόπτωσης.

Κορυφαία στιγμή του φετινού Academy Masters Meeting αποτέλεσε η επίσημη βράβευση του ιδρυτή της DHI, Κωνσταντίνου Π. Γιώτη, που τιμήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την πολυτετή προσφορά του στον τομέα της Διάγνωσης, Πρόγνωσης, Πρόληψης και Θεραπείας της Αλωπεκίας και των παθήσεων του τριχωτού. Η βράβευση του ιδρυτή της DHI πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ, Χαράλαμπος Παπαγεωργίου. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια μοναδική στιγμή στα χρονικά του Hair Restoration καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο Αθηνών απονέμει βραβείο που να αφορά στον χώρο της αποκατάστασης μαλλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp