Θεραπεία PRP - Μεσοθεραπεία μαλλιών


Θεραπεία PRP - Μεσοθεραπεία μαλλιών

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

prp steps

Σκοπός της μεσοθεραπείας μαλλιών είναι ο πολλαπλασιασμός με αυξητικούς παράγοντες-γνωστοί για την αποτελεσματικότητά τους στην κανονική διαδικασία επούλωσης σε συνδυασμό με την εμφάνιση νέων τριχών. Το PRP είναι ασφαλής μέθοδος χωρίς καμία παρενέργεια και πραγματοποιείται με ενέσιμη έγχυση πλάσματος υποδορίως κατόπιν τοπικής αναισθησίας αφού έχει προηγηθεί αιμοληψία. Η διαδικασία συμπεριλαμβάνει την φυγοκέντριση του αίματος με ειδικό ατομικό kit. Το τελικό προϊόν είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες και κυτοκίνες (πρωτεΐνες ανάπτυξης).

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών, που λαμβάνει χώρα, στην δότρια καθώς και στη λήπτρια περιοχή, κυρίως για την παρατήρηση της ανάπτυξης νέων μαλλιών και των μερικώς διατεμνόντων θυλακίων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χωρίς τη μεταμόσχευση μαλλιών, κυρίως για την τήρηση της υπάρχουσας τριχοφυΐας και την διατήρησή της. Πολλές ανεξάρτητες μελέτες αποδεικνύουν και υπόσχονται θετικά αποτελέσματα των αυξητικών παραγόντων των μεταμοσχευμένων τριχών, όπως (1) μειώθηκε το ερύθημα (κοκκίνισμα), (2) ο σχηματισμός κρούστας και (3) η ταλαιπωρία των ασθενών, (4) επίσης παρατηρήθηκε επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών (5), αυξήθηκε το μέγεθος των θυλακίων ανά μονάδα, και (6) η επιτάχυνση της επαναγγείωσης των θυλακίων που χρησιμοποιούν PRP.

Όταν γίνεται εμβάπτιση σε ενεργοποιημένο PRP, οι αυξητικοί παράγοντες προσκολλώνται στα βλαστικά κύτταρα στην περιοχή διόγκωσης των κομμένων θυλακικών μονάδων, αυξάνοντας έτσι την απόδοση των προσφάτως μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων  κατά 15%. Υπάρχει ένα αυξανόμενο ποσοστό θετικών αποδείξεων από πολλούς ερευνητές που προτείνουν ότι το PRP παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα για χρήση ρουτίνας στη σύγχρονη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών. Στο άμεσο μέλλον, η προσθήκη του PRP μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι το νέο «χρυσό πρότυπο» στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η DHI συνδράμει την έρευνα και την εφαρμογή χρήσης PRP με νέα πρωτόκολλα διαδικασιών για την πρόληψη της ανδρογεννετικής αλωπεκίας αλλά και την βελτίωση των ποσοστών φύτρωσης κατά τη μεταμόσχευση.

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp