Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις για μεταμόσχευση μαλλιών

Μπορώ να μειώσω την τριχόπτωση και ταυτόχρονα να δυναμώσω τα μαλλιά μου;

 

Η μέθοδος PRP ελαττώνει την τριχόπτωση, δυναμώνει τα μαλλιά που ήδη υπάρχουν, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει τα τριχοθυλάκια που δεν αναπτύσσουν τρίχες και ενισχύει όσα αναπτύσσουν μικρής διαμέτρου τρίχες (χνούδι). Όταν η συγκεκριμένη θεραπεία συνδυαστεί με θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών, αναπτύσσει γρηγορότερα νέες τρίχες, δυναμώνει όσες υπάρχουν και επουλώνει καλύτερα την δότρια περιοχή.

Αν κάποιος πάσχει από διαβήτη μπορεί να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών;

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για διαβητικούς ασθενείς να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών, αρκεί να περάσουν από το στάδιο της διάγνωσης DSA και της εξέτασης από την ομάδα γιατρών της DHI, όπως ισχύει και για όλους τους ασθενείς.

Τι ποσοστό φύτρωσης φτάνει η τεχνική της DHI;

 

Έρευνες δείχνουν ότι η μεταμόσχευση μαλλιών DHI Direct ξεπερνάει το 90% σε ποσοστά φύτρωσης, συγκριτικά με τεχνικές όπως FUE και FUE Strip, που φτάνουν περίπου το 50%.
 

Πρέπει να περάσω από διάγνωση για να αρχίσω θεραπεία;

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας οργανισμός αναπτύσσει τριχόπτωση. Οι ειδικοί της DHI καταλήγουν στην σωστή για την δική σας περίπτωση θεραπεία, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη λογική αναπτύχθηκε και το προηγμένο σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης DSA.

Πότε δε μπορεί να κάνει κάποιος μεταμόσχευση μαλλιών;
  • Η δότρια περιοχή δεν διαθέτει αρκετή ποσότητα τριχών
  • Ο ασθενής πάσχει από ασταθή λεύκη ή ψωρίαση
  • Η δότρια ή η λήπτρια περιοχή έχει μολυνθεί
  • Ο ασθενής πάσχει από υπέρταση ή γυροειδή αλωπεκία
Πώς σχεδιάζονται οι φαβορίτες;

 

Ανάλογα με τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου του ασθενή, και κυρίως τις γωνίες, σχεδιάζουμε με ακρίβεια και προσοχή τις φαβορίτες. Τις περισσότερες φορές, τοποθετούμε μονά ή διπλά μοσχεύματα για να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα, καθώς οι φαβορίτες είναι η συνέχεια της γραμμής των μαλλιών.

Θέλω να μάθω περισσότερα για το σύστημα διάγνωσης DSA.

 

Μια ειδική ομάδα επιστημόνων παγκοσμίου φήμης δημιούργησε το DSA, με σκοπό εξατομικευμένη διάγνωση με ακρίβεια για κάθε περίπτωση αλωπεκίας και τριχόπτωσης. Πρώτα γίνεται Ψυχολογική, Μαθηματική και Δερματολογική εξέταση και μετά το DHI Alopecia Test ο ασθενής αρχίζει την ανάλογη θεραπεία. Οι ειδικοί της DHI, (διοικητικό συμβούλιο, δερματολόγοι, πλαστικοί χειρούργοι, ψυχολόγοι και ενδοκρινολόγοι) λαμβάνουν μέρος στο κομμάτι της διάγνωσης, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε ασθενής. Όλες οι διαδικασίες εκτελούνται υπό την επίβλεψη και έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου του DHI Global Medical Group, που αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς γιατρούς.

Από ποιον πραγματοποιούνται οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην DHI;

 

Σε κάθε κέντρο της DHI, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών γίνονται από γιατρούς έμπειρους, εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από την μοναδική Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών στον κόσμο (London Hair Restoration Training Academy).

Πώς σχεδιάζεται το hairline, ώστε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό;

 

Το έμπειρο ιατρικό μας προσωπικό συνεργάζεται με τον ασθενή και σχεδιάζει προσεκτικά το hairline, κυματιστό ή σπαστό, ανάλογα με το στιλ που ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.
 

Οι τρίχες θα δυναμώσουν αν ξυριστώ;

Όταν ξυρίζουμε τα μαλλιά μας, στην πραγματικότητα δεν γίνονται ούτε πιο πυκνά, ούτε πιο δυνατά. Φαινομενικά, το ξύρισμα έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται περισσότερα, όμως μόλις το μήκος τους μεγαλώσει, δεν υπάρχει διαφορά.

Τρίχες από το σώμα εμφυτεύονται στο κεφάλι; Και αντίστροφα;

 

Η δότρια και λήπτρια περιοχή δεν είναι απαραίτητο να είναι από το ίδιο μέρος. Τρίχες από το σώμα είναι κατάλληλες για να χρησιμοποιηθούν ως μοσχεύματα στο κεφάλι. Το ίδιο ισχύει και στην αντίστροφη περίπτωση.

Πώς θα διατηρήσω και θα προστατεύσω τις εμφυτευμένες τρίχες;

 

Οι εμφυτευμένες τρίχες δεν πέφτουν ποτέ. Αν παρ’όλα αυτά επιθυμείτε ενδυνάμωση των μαλλιών σας, η Ιατρική Ομάδα της DHI, συνιστά Μινοξυδίλη ή θεραπεία PRP.
 

Υπάρχουν ορμόνες που σχετίζονται με την τριχόπτωση;

Ο Θυροειδής διαθέτει ορμόνες που επηρεάζουν την τριχοφυΐα, ενώ τα ανδρογόνα είναι οι κύριες ορμόνες που βοηθούν τα μαλλιά των ανδρών να αναπτυχθούν. Αντιθέτως, τα οιστρογόνα επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνιση και ενδυνάμωσή τους.

Αν τα τριχοθυλάκια που θα χρησιμοποιηθούν είναι του σώματος, τότε πώς πραγματοποιείται η μεταμόσχευση μαλλιών στο κεφάλι;

 

Όταν ο ασθενής πάσχει από προχωρημένη τριχόπτωση και δεν αρκούν οι τρίχες από το πίσω μέρος της κεφαλής για να καλύψουν τη δότρια περιοχή, τότε χρησιμοποιούνται τριχοθυλάκια από το πρόσωπο ή και το σώμα. Σε περίπτωση που η δότρια περιοχή έχει ταλαιπωρηθεί από τις πολλές μεταμοσχεύσεις, (πράγμα που συμβαίνει με τις λιγότερο σύγχρονες τεχνικές FUE και FUT Strip), ακολουθείται η ίδια διαδικασία.
 

Τι παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν μετά τη μεταμόσχευση;

 

Έχει παρατηρηθεί ότι η τοπική αναισθησία, σε ένα ποσοστό 10% των ασθενών, έχει προκαλέσει ένα μικρό πρήξιμο στο μέτωπο, το οποίο όμως δεν προκαλεί πόνο και υποχωρεί μέσα σε 3 με 4 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, έχουν δημιουργηθεί μικρά κόκκινα στίγματα στην λήπτρια περιοχή, που συνήθως εμφανίζονται αρκετούς μήνες μετά τη θεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς χρησιμοποιούν ένα ειδικό φαρμακευτικό σαμπουάν και μέσα σε 4 ημέρες, ο ερεθισμός έχει υποχωρήσει, αρκεί να μην χρησιμοποιήσουν κανένα άλλο προϊόν για τα μαλλιά.
 

Πώς διαφέρουν οι μαύρες και γκρίζες τρίχες;

 

Η μόνη διαφορά τους είναι το χρώμα. Και στις δύο περιπτώσεις, η μεταμόσχευση και ανάπτυξή τους γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος που λειτουργούν καλύτερα ως δότριες περιοχές;

 

Όλες οι περιοχές του σώματος είναι κατάλληλες για δότριες, με πρώτη στη λίστα τα γένια και δεύτερη το στήθος, όπου τα τριχοθυλάκια φαίνεται να αναπτύσσονται πιο γρήγορα από άλλα μέρη του σώματος.

Πρέπει να έχω συνοδό για να μπορέσω να φύγω μετά τη μεταμόσχευση;

 

Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιον μαζί σας μετά τη θεραπεία, συνιστούμε όμως να αποφύγετε την οδήγηση.
 

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι κατάλληλο μόνο για εντελώς καραφλούς ή μπορεί να κάνει θεραπεία και κάποιος που έχει χάσει λίγα μαλλιά;

 

Η μεταμόσχευση μαλλιών ενδείκνυται για κάθε τύπο τριχόπτωσης. Για αποτελεσματική αντιμετώπιση, καλό είναι να προηγηθεί το τεστ διάγνωσης DSA, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη θεραπεία για την περίπτωσή σας.

Γίνεται να χρησιμοποιηθούν τριχοθυλάκια από άλλο άτομο;

 

Όχι, διότι για να γίνει η μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει η δότρια και λήπτρια περιοχή να έχουν το ίδιο γενετικό υλικό.